DSCF1222 edit_edited.jpg

LITE OM MIG

Författare, röstskådespelare, musiker, snittblomsodlare, egenföretagare... ja, jag är något av en mångsysslare. 

Livet har inte alltid varit så enkelt för mig. Men idag lever jag ett härligt liv ute på landet med min sambo och vår lilla hund. Jag har förmånen att kunna planera min tid som jag vill då jag arbetar hemifrån som frilansande voice over artist med egen inspelningsstudio. Mer om det kan du läsa om här.

När jag och min sambo flyttade ut på landet för några år sedan hade jag inget som helst trädgårdsintresse. Med mig hade jag några plastblommor från min tidigare lägenhet i stan och tänkte inte lägga ner någon tid på vår nya, förvuxna villaträdgård.
Men det tog inte lång tid innan jag började riva upp buskar, jämna till marken och ringa efter trädfällning. Nu har jag planterat drygt 40 olika rosor och kanske lika många fruktträd och bärbuskar. Jag har nördat ner mig totalt i att odla lite ovanligare saker som mini-kiwi, blåbärstry och yacón. Eller varför inte gröna vinbär, svarta hallon och vita björnbär?
Men jag brinner också för hållbarhet, biologisk mångfald och vill att min lilla oas ska vara en tillflyktsplats för humlor, fjärilar och småfåglar att trivas i. På Instagramkontot @linnea_blomman delar jag med mig av allt som rör trädgård och odling. 

Djur har alltid legat mig varmt om hjärtat och förutom hunden Saga har vi även kaniner samt vårt nyaste tillskott - löpankor! Dessa vandrande bowlingkäglor har tagit våra hjärtan med storm med sina charmiga personligheter och egenheter, men gör även ett viktigt jobb i trädgården där de håller efter ogräs och skadedjur. 

Jag mår som allra bästa när jag har något nytt på gång. Att ha en fot i det digitala och den andra i grönsakslandet passar mig perfekt. Kanske kommer det en dag gå att kombinera dem båda? Det får framtiden utvisa!