Knutby 9-16.jpg

KNUTBYFLICKAN

Det kändes lite märkligt att börja skriva sin egen självbiografi redan vid 21 års ålder. Men jag hade varit med om så mycket och bar på så många tankar och känslor som jag behövde bli av med - och samtidigt var jag på ett paradoxalt sätt rädd att min historia skulle glömmas bort. Om inte jag arbetade aktivt för att minnas den, vem skulle då göra det? 

Jag kom fram till att jag inte hade någon tid att förlora och påbörjade genast arbetet med att skriva ner min historia.

När allt var klart ville jag bara dra ett streck över alla smärtsamma minnen, glömma och gå vidare. Jag träffade kort därefter min älskade Alex och började bygga upp ett nytt liv tillsammans med honom. 

Men ett par år senare drog rättegången mot pastorerna Åsa Waldau, Urban Fält och Peter Gembäck igång och jag insåg att jag inte kunde fly från mitt förflutna. Min historia skulle alltid vara en del av mig, och jag ville inte längre leva i en lögn. För att bli helt fri behövde jag sluta skämmas över min historia och äga den.

 
IMG_20201224_154553_663_edited.jpg

KNUTBYFLICKAN

Nu finns "Knutbyflickan" även att köpa som tryckt bok på nätet och i butik. Den här versionen är 12% längre än ljudboken och innehåller t.ex. fler händelser kring uppbrottet av sekten. 

 

INTERVJU

I intervjun av Åsa Erlandsson får jag chansen att fördjupa mig lite mer och berättar hur jag ser på saker och ting idag - ett perspektiv som annars uteblir då jag valt att utelämna sådana reflektioner helt i boken.

0002033682 (1).jpg
 

PIGEN FRA KNUTBY

Boken har blivit översatt till danska. Uppläsare är Line Hesdam.

Knutby%209-16_edited.jpg